Önkéntesség

Iskolai Közösségi szolgálat

Csatlakozhatsz egyesületünkhöz középiskolásként az iskolai közösségi szolgálat égisze alatt, nálunk eltöltve az 50 óra önkéntes szolgálatot, mely az érettségi megszerzéséhez elengedhetetlen.

Választható tevékenységek:

  • Rendszeres korrepetálása LIONS Suli Alternatív Napköziben
  • Ruhapakolás jótékonysági ruhavásárainkon
  • Ruhatárazás, jegyszedés jótékonysági hangversenyeinken
  • Fordítások, tolmácsolások egyéb rendezvényeinken
  • Kertgondozás

Klubunk 12 középiskolával áll szerződéses kapcsolatban, de az iskolák köre folyamatosan bővíthető, így ha kedved van tevékenységünkhöz kapcsolódni, de az iskoládat nem látod a felsoroltak között, keress minket és szívesen felvesszük velük a kapcsolatot.

Jelenlegi együttműködési megállapodásaink:

-          Leőwey Klára Gimnázium

-          PTE Gyakorló Gimnázium és Szakgimnázium

-          Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium

-          Pollack Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola

-          Kodály Zoltán Gimnázium

-          Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium

-          PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

-          Pécs Janus Pannonius Gimnázium

-          Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

-          Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma

-          Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnázium

-          Brazay Kálmán Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

IKSZ_Logo

Pedagógiai Közösségi Gyakorlat

Egyesületünk a Pécsi Tudományegyetem Partnerintézménye, így a PTE-BTK, PTE-TTK és a PTE-MK tanárszakos egyetemistái előtt is nyitva áll gyakorlati színhelyként a LIONS Suli Alternatív Napközi, ahol a hátrányos helyzetű és/vagy tanulmányaikkal küszködő általános iskolás (elsősorban 10-14 éves) gyermekek korrepetálhatják.

A gyakorlati idő alatt a hallgató segítséget nyújthat a gyermekek házi feladatának megoldásában, korrepetálásában illetve tanulmányi felzárkóztatásában is. Mind eközben az Alternatív Napközi kiváló színtere annak, hogy a gyakornok közvetlenül találkozzanak a kamaszokat körülvevő és foglalkoztató aktuális problémákkal, valamint jártasságot szerezzen a kamasz közösségben felmerülő legkülönbözőbb élethelyzetek pedagógiai kezelésében.

 

PTE Karrieriroda

PTE-s egyetemistaként nem csak a pedagógiai közösségi szolgálat, hanem a PTE Karrierirodán keresztül is kapcsolódhatsz a LIONS Suli Alternatív Napközi tevékenységéhez egy 4 kredites szabadon választható kurzus keretei között.

 

PTE Karrieriroda

Közérdekű Önkéntesség

Egyesületünk a közérdekű önkéntességről szóló 2005. évi LXXXVIII törvény alapján hivatalosan bejegyzett közérdekű önkéntességet fogadó szervezet. A szerződéses viszony keretében elsősorban egyesületünk takarítási és karbantartási feladataihoz lehet kapcsolódni. A 30 napot elérő vagy meghaladó közérdekű önkéntes jogviszony a helyi önkormányzat által megállapított foglalkoztatást helyettesítő támogatás folyósítására is jogosít.