• Pécs-Normandia a LIONS világában...

  Pécs-Normandia a LIONS világában...

  Mi, a Pécs-Normandia LIONS Clubnál fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi LIONS vérkeringés részei legyünk, így bővítve tudásunkat, és támogatói körünket.

  Többet akarok tudni!
 • MentőÖv szülőszállás

  MentőÖv szülőszállás

  Térítésmentes szálláslehetőséget biztosítunk a Pécsett gyógyuló daganatos gyermekek szülei részére!

  Jelentkezem!
 • LIONS Suli

  LIONS Suli

  Kihívás előtt állsz? Esetleg iskolai nehézségekbe ütköztél? Segítünk!

  Segítséget kérek!
 • ...nem csak iskola időben!

  ...nem csak iskola időben!

  Nyári táborok szervezésével próbálunk az iskolai időszakon kívül is alternatívát nyújtani a fiatal korosztály számára.

  Szeretnék részt venni!
 • Pótvizsga felkészítés

  Pótvizsga felkészítés

  Keress minket bátran, ha megtörtént a baj! Önkénteseink segíteni fognak!

  Segítséget kérek!

LIONS Ház

A LIONS Ház egy multifunkcionális ház, mely teret ad egyesületünk 2 fő tevékenységének a Mentőöv-Szülőszállásnak és a LIONS Suli Alternatív Napközinek. Emellett ifjúsági közösségteremtő szintérként fogadja az egyesületünknél önkénteskedő középiskolásokat, egyetemistákat és minden szervezetünkhöz kapcsolódó embert, akik tevékenységükkel e két célunk megvalósulását segítik. Fontos részét képezi a Háznak két korszerű technikával felszerelt terem, melyeket egyesületünk a Ház fenntartása és a beteg gyermekek szüleinek való ingyenes szállásnyújtása érdekében rendszeresen bérbe ad különböző rendezvényekre és képzésekre.

A Mentőöv Szülőszállás a LIONS Ház éjszakai funkciója, mely során a szobák a beteg gyermekek szüleinek nyújtanak egy nyugodt szigetet, hogy az édesanyák és édesapák kipihenve, feltöltődve lehessenek a lelkileg megterhelő nappalok folyamán a gyermekük mellett a kórházban. A Ház szobái 2,3,4 illetve 7 ágyasak, szobánként külön fürdőszobával, és 4 szobánként külön konyhával felszereltek. A szobákban és az egész LIONS Házban teljes a Wi-Fi lefedettség, és TV-k is szolgálják az itt lakók kikapcsolódását.

A LIONS Suli Alternatív Napközi a LIONS Ház közösségi tereiben délutánonként megvalósuló kiscsoportos korrepetálás a tanulási és/vagy motivációs nehézséggel küszködő általános iskolás gyermekek számára. A LIONS Suli bázisát egy központi tanulószoba jelenti, emellett pedig a Ház különböző közösségi helyei a félrevonulás és nyugodt elmélyült tanulás lehetőségét szolgálják! A napközis gyermekek életteréhez tartozik még egy játszóudvar (kosárlabda-palánakkal, különböző labdajátékok lehetőségével, húzódzkodóval és lengőtekével), valamint egy alagsori helyiség cso-csóval, ping-pong asztallal és boxzsákkal.

A Simon Kati terem a LIONS Ház földszintjén található kb. 85 m2-es nagyterem, székekkel és asztalokkal felszerelve. A terem profi hangosítással rendelkezik és éppúgy alkalmas különböző (akár 80 fős) rendezvények szervezésére, mint felnőttképzésre, hiszen laptoppal és projektorral, valamint vetítővászonnal és táblával is felszerelt.

A Julius Bittera terem egy többfunkciós helyiség a LIONS Ház tetőterében. A 75 m2–es teremben levő 9 ágy egyrészt a szülőszállás telítettsége esetén jelent biztosítékot arra, hogy soha egyetlen szülő se maradjon fedél nélkül gyermeke betegsége esetén, másrészt a határon túli magyar gyermekek számára szervezett nyári táboraink hangulatos szálláshelye. A terem egyéb berendezései – asztalok, székek, laptop, projektor, vetítővászon és flipchart tábla – pedig lehetővé teszi kb. 30 fő számára rendezvények és képzések megtartását.

LionsHáz2017