• Pécs-Normandia a LIONS világában...

  Pécs-Normandia a LIONS világában...

  Mi, a Pécs-Normandia LIONS Clubnál fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi LIONS vérkeringés részei legyünk, így bővítve tudásunkat, és támogatói körünket.

  Többet akarok tudni!
 • MentőÖv szülőszállás

  MentőÖv szülőszállás

  Térítésmentes szálláslehetőséget biztosítunk a Pécsett gyógyuló daganatos gyermekek szülei részére!

  Jelentkezem!
 • LIONS Suli

  LIONS Suli

  Kihívás előtt állsz? Esetleg iskolai nehézségekbe ütköztél? Segítünk!

  Segítséget kérek!
 • ...nem csak iskola időben!

  ...nem csak iskola időben!

  Nyári táborok szervezésével próbálunk az iskolai időszakon kívül is alternatívát nyújtani a fiatal korosztály számára.

  Szeretnék részt venni!
 • Pótvizsga felkészítés

  Pótvizsga felkészítés

  Keress minket bátran, ha megtörtént a baj! Önkénteseink segíteni fognak!

  Segítséget kérek!

KLUBUNKRÓL

Alapítás

A klub 1992-ben alakult. Már megalakulásunkkor megfogalmazódott bennünk az a gondolat, hogy egyénileg is sokat lehet segíteni a bajba jutottakon, de egy igazán nagy álmot, csak egy közösség tud megvalósítani.

 Mi is részesei voltunk a 90-es évek elején gomba módra szaporodó civil szerveződéseknek, igaz mi – egy, szinte az egész világon már működő- szervezethez csatlakoztunk. Néhány hónapos előkészítés után, a Charter-night-unkat 1992. április 24.-re tűztük ki. Az alapító klubunk a normandiai Vallee d’ Or LC volt.

A LIONS Etikai Kódex felolvasása után, aláírásunkkal erősítettük meg, hogy a LIONS nagy családjának tagjai akarunk lenni.

Az alapítók közül – a jelenlegi tagok között – sajnos, csak négyünknek / Bayer Ferenc, Bayer Ferencné, Koszorús Pál, Koszorúsné Véghelyi Erzsébet / adatik meg, hogy emlékeinkben felidézzük ezeket az órákat. Az Alapító Okiratunkban meghatároztuk azokat a feladatokat, amelyek megvalósítását célul tűztük ki. Legfontosabb célként a beteg gyermekek gyógykezelésének támogatását neveztük meg. Fontos feladatunknak tartottuk a rászoruló vagy tehetséges fiatalok segítését és vállaltuk a határon túl élő magyarság támogatását is.

LionsLogoBlue