Nyomozás a Városban – Hidak a szórványba nyári tábor Pécsett

2018.06.06.

A Nyomozás a Városban táboraink során a gyermekek játékos formában fedezik fel városunk felszínen levő és rejtett értékeit, természeti, történelmi és kulturális kincseit különböző tematikus napokon keresztül. KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT! :)


Nyomozás a Városban – Hidak a szórványba nyári tábor Pécsett
2018. július 2-6.


Szervező: Pécs-Normandia LIONS Club 7623 Pécs, Mártírok u. 7-9. elérhetőség: www.pnlc.hu; info@pnlc.hu táborvezető: Herner Ákos +36 20/282-2452


A tábor leírása és célja: 

A Nyomozás a Városban táboraink során a gyermekek játékos formában fedezik fel városunk felszínen levő és rejtett értékeit, természeti, történelmi és kulturális kincseit különböző tematikus napokon keresztül. A tábor az épített és természeti környezettel kapcsolatos témák köré csoportosított, interaktív feladatok segítségével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek jobban tájékozódjanak a környezetükben, nyitottabbak legyenek a sajátosságai iránt, sajátjuknak érezzék, hogy később esetleg tevékenyen vegyenek részt annak formálásában is.
A tábor további különlegessége: Határon túli magyar gyermekek csatlakozása a táborhoz
A 2018-as évben, több korábbi évhez hasonlóan a pécsi gyermekekhez határon túli (erdélyi, kárpátaljai) magyar gyermekek is csatlakoznak, hogy együtt fedezzék fel a várost és egyszerre adjanak át (észrevétlenül is) új szemléletet egymásnak. A korábbi évek tapasztalata alapján a közös tábor korábban nem tapasztalt lelki élményt jelentett minden résztvevő gyermek számára, és határon túli barátságok kialakulásához is vezetett.
A tábor résztvevői:
16 pécsi gyermek, valamint 2 határon túli területről érkező (egyenként 8 fős) gyermekcsoport 1-1 kísérővel kiegészülve. Összesen 32 gyermek (2 táborvezető, 3 kísérő).
Korcsoport: 8 – 14 évek kor


nyomozas-a-varosban_reszletes-program-2018.pdf


vissza