A LIONS Suli Alternatív Napközi Nincs Akadály pótvizsga felkészítő tábora

2018.09.05.

A LIONS Suli Alternatív Napközi Nincs Akadály pótvizsga felkészítő tábora

A Pécs-Normandia LIONS Club 2014 óta idén 5. alkalommal szervezte meg pótvizsga felkészítő programját egyetemista gyakornokok, középiskolás segítők, nyugdíjas pedagógusok és társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett tanárok és önkéntesek segítségével.

A program keretei között idén 26 gyermeket készített fel korrepetáló csoportunk 45 tantárgyból. A gyermekeket ezúttal is a pécsi általános iskolák, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat családgondozói delegálták hozzánk. A sajátos nevelési igényű gyermekektől elkezdve, családi traumákat hordozó diákokon át, a kamaszkort túl intenzíven megélő gyermekekig, rendkívül színes volt a hozzánk érkező augusztusi tanulók köre. Közös vonásként a motiváció-hiány legalább közepes, de jellemzően nagyobb vagy kiemelt mértékben természetesen minden esetben megjelent.

Ahogy a korábbi években, ezúttal is tragikomikus elemek színesítették a tábort; a gyermekek egy része például döbbenten tapasztalta, hogy mindjárt első héten felszereléssel kell érkezni és tanulni kell, egy esetben pedig a tanulónak illetve szüleinek a programból eltelt 1 hét után jutott eszébe, hogy a gyermeknek nem is egy, hanem több tantárgyból kell majd pótvizsgáznia.

Nagyon sok küzdelem, korrepetálói türelem, elfogadás, beleérző-képesség, motiválás és sok-sok gyermeki kitartás után végül 26 gyermekből 24 sikeresen teljesítette a vizsgát, melyre ezúttal is érvényes volt, hogy nemcsak a gyermekek, hanem azok a fiatal – középiskolás és egyetemista – önkénesek is sokat tanultak belőle, akik emberfelettit küzdöttek a gyermekekért és olyan önismereti, önfejlesztési folyamaton mentek keresztül, amelyet hosszútávon is kamatoztatni tudnak.

/A program az Új Európa Alapítvány támogatásával valósult meg!/

vissza