Díjak, elismerések

A klub által végzett tevékenység ritkaságszámba megy, mert a LIONS Clubok szinte kizárólag egyedi aktivitásokat szerveznek, és ennek bevételét ajánlják fel jótékonysági célokra. A mi tevékenységünk folyamatos.

A szülőszállás projekt nemzetközi szinten is elismert. 2004 májusában az USA-ban megjelenő The LION újság két teljes oldalt áldozott a tevékenységünk bemutatására. Osztrák és német kiadványokban is többször megjelentünk. Magyarországon is számtalan újságcikk jelent meg a tevékenységünkről, többször szerepeltünk a rádióban és a TV-ben is. A Kossuth rádióban sugárzott, szülőszállásról szóló, közel egy órás műsor szerkesztéséért Schweier Rita újságíró elnyerte a LIONS Kormányzóság által alapított Vanatka Gabriella díjat, amit minden évben a lionizmus bemutatásáért legjobbnak ítélt riport kap.

Tagfejlesztési ötletünkért 2005-ben, a Nemzetközi Szövetség által kiírt pályázaton, európai első díjat nyertünk.

Működésünk során számtalan kitüntetéssel ismerte el a munkánkat a kormányzóság, de közülük is kiemelném a 2008 májusában Simon Zoltán kormányzótól kapott „Arany Oroszlán” kitüntetést, amelyet a szülőszállás fenntartásáért végzett munkánkért kaptunk.

A legjelentősebb elismerést a 2008/2009 LIONS évben kaptuk.

2008 szeptemberében Pécs Megyei Jogú Város ünnepi közgyűlésén a Pécsi Nemzeti Színházban átvehettük Pécs Város Humanitárius díját, a városban a civil szervezetek közül, elsőként.

Pécs Város Humanitárius Díja, 2008.

Pécs Város Humanitárius Díja, 2008.- Oklevél

A 2009-ben újabb elismerést kaptunk, ezúttal a Nemzetközi LIONS Szövetség ismerte el tevékenységünket azzal, hogy a „Hétköznapi Hősök” pályázatán, a világ összes olyan klubja között, akik folyamatos tevékenységet végeznek, a második helyezést értük el. Büszkék vagyunk arra, hogy Európából egyedüli felterjesztettek voltunk. A díjat, a nemzetközi elnök, Albert F. Brandel, Minneapolisban, a Nemzetközi Konvención adta át.

Hétköznapi Hősök nemzetközi kitüntetése, 2009.

Tagjaink is sok kitüntetéssel dicsekedhetnek. Az építkezésben és bővítésben kifejtett tevékenységért kormányzói kitüntetést kapott többek között Szentes Jánosné, Nemesné Sarlós Ilona, Forintos László, Forintosné Molnár Ilona és Koszorús Pál. A LIONS klubban kifejtett tevékenységért Véghelyi Erzsébet, Milter Anna, Tóthné Pfaff Éva és Fekete Olga nemzetközi kitüntetést vehetett át.

Tagjaink kitüntetései

Tagfejlesztési Ötlet – Európa 1. díj, 2005.

2014-ben Pécs Megyei Jogú Város Koszorús Pálnak ítélte oda az „Esztergár Lajos Díjat”, ami a korábbi humanitárius díjnak felel meg.

A klubban Véghelyi Erzsébet és Koszorús Pál rendelkezik Melvin Jones kitüntetéssel, amellyel a kezdetek óta folytatott, aktív tevékenységük került elismerésre.